Nieuw in ARCHICAD 18

ac18-banner-1

ARCHICAD 18 brengt vernieuwingen die een gestroomlijnde BIM workflow verzekeren zodat je creativiteit alle ruimte krijgt.
Zo is er de volledig vernieuwde en op Cinema 4D gebaseerde high-end render engine met een kwaliteit die normaal alleen in professionele visualisatie software te vinden is. Daarnaast brengt ARCHICAD 18 innovaties op het gebied van revisie management, samenwerken in de cloud met BIMcloud en meer mogelijkheden bij export en import van PDF-documenten.

ARCHICAD 18 biedt unieke visualisaties

De render engine van Cinema 4D, ontwikkeld door Maxon, zit nu standaard in ARCHICAD 18. Daardoor wordt het mogelijk foto-realistische visualisaties te maken die de kwaliteit van de vroegere Lightworks renderings ver overtreffen.
Onderstaand filmpje toont hoe makkelijk het is om professionele renderings te maken. Voor een nog betere kwaliteit kan je honderden parameters manueel instellen.
De snelle live rendering preview zorgt voor een vlotte workflow. Als alles mooi ingesteld is, hoef je niet te wachten op het resultaat;  je werkt gewoon door in ARCHICAD terwijl op de achtergrond één of meerdere renderings berekend worden.

meer info en filmpjes over alle nieuwigheden

ARCHICAD 18 integreert revisie management

Het beheren van wijzigingen is volledig geïntegreerd in ARCHICAD 18.

Revisie Publisher set

ARCHICAD 18 bewaart en documenteert automatisch alle wijzigingen in het model. Bij elke werksessie kan automatisch een Layout Revisie gecreëerd worden.

In de Publisher set worden alle layouts waar de wijzigingen in voorkomen aangeduid met een kleur. Zo weet men exact welke tekeningen verstuurd moeten worden om het aangepaste dossier te vervolledigen.

Er wordt ook een overzicht gegeven van alle wijzigingssessies. Work in progress is de laatste stand van zaken.

Revision History

Kijk naar het filmpje om te zien hoe het werkt.

ARCHICAD 18 biedt meer mogelijkheden bij export / import van PDF-documenten

Het gebruik van PDF is verbeterd in ARCHICAD 18. De workflow en import/export van PDF verloopt soepel, waardoor PDF een goed uitwisselingsformaat voor samenwerking vormt. Naast export naar PDF-A (voor officiële stukken of archivering) kan de schaal en de compressie worden ingesteld. Zowel voor export als import kunnen lagen worden gebruikt en ingesteld of kunnen attributen zoals pennen en lettertypen worden aangepast om presentaties in het layoutbook te finetunen.

ARCHICAD 18 ondersteunt BFC

ARCHICAD 18 ondersteunt het Building Collaboration Format (BCF).
BFC verbetert communicatie over modellen tussen partijen doordat uitwisseling van commentaar en screenshots mogelijk wordt.
In ARCHICAD 18 kunnen BCF bestanden worden ingelezen in de Mark-Up tool die ook verbeterd is.

ARCHICAD 18 biedt een nog verbeterde interne workflow

Ook intern heeft ARCHICAD 18 de workflow nog verbeterd.

Multi Element Editing is weer een nieuwe stap vooruit

Multi Element Editing maakt het mogelijk om meerdere elementen gelijktijdig te bewerken door ze samen eerst te selecteren.
De bewerking wordt direct grafisch getoond in de geselecteerde elementen.
Ook als de elementen van verschillende typen zijn, is de bewerking geen probleem.

meer info en filmpjes over andere verbeteringen

BIMcloud

Tegelijk met ARCHICAD 18 lanceert Graphisoft de nieuwe BIMcloud.
BIMcloud is een volwaardig BIM samenwerkingsplatform waar teams, ongeacht de grootte of locatie, gelijktijdig toegang hebben tot BIM projecten. Een standaard internet verbinding is hiervoor voldoende.
In tegenstelling tot de meeste andere cloud-oplossingen is de nieuwe Graphisoft BIMcloud geen dienst in de cloud maar software om een eigen cloud te creëren. Hiermee wordt de complexiteit geëlimineerd die bedrijven met meerdere Bim Servers ervaren bij het managen van projecten, servers en teams. Bedrijven met meerdere vestigingen beschikken met BIMcloud over een snelle oplossing die centraal beheerd kan worden. Gebruikers kunnen hiermee hun focus richten op de belangrijke zaken in het BIM proces.

meer info en filmpjes over BIMcloud