Nieuw in ARCHICAD 22

9XLSvTitYhsMkgVAqWo1nPjcNfCKRmpQlBrwI0HuyFJz2xEaG5bUZeDd-1

Nieuwe generatie vliesgevel gereedschap

De vliesgevel is uitgebreid met een vernieuwd patronen-generator waarbij de focus ligt op het gebruiksgemak en een verbeterde productiviteit.

  • Patronen kunnen eenvoudig in de instellingen of in het model gedefinieerd worden.
  • Het is eenvoudiger om een realistische weergave te bereiken. De vernieuwde subonderdelen zoals ramen, deuren, grijpankers en accessoires zijn per View in te stellen in de Model View Option Combinations.
  • Het is eenvoudiger om gebruik te maken van eigen gedefinieerde profielen.
  • De vernieuwde vliesgevel is nu ook geschikt voor de workflow met Grasshopper.

Flexibiliteit met parametrische profielen

De verbeterde profieleditor maakt het mogelijk om intelligente profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden en bovendien de vorm en afmetingen van de bijbehorende profielen te beheren via BIM-parameters.
Parametrische profielen kunnen door de gebruiker worden gecreëerd en beheerd. De combinatie van standaard profielen, eigengemaakte profielen en aanpassing door meerdere parameters geeft de gebruiker meer ontwerpmogelijkheden en verhoogt de productiviteit.

Uitbreiding trap- en relinggereedschap

Het trapgereedschap is uitgebreid met de mogelijkheid om een vrije hoogte op te geven. Door middel van de Collision Detection is het mogelijk om deze vrije hoogte te valideren.
De mogelijkheden van bordes- en vloeraansluitingen zijn verder uitgebreid. Daarnaast zijn de documentatiemogelijkheden van trappen verbeterd, zoals voor de 2D weergave van monolitische trappen, trede- en niveau maatvoering als ook de weergave van de looplijn.

Relinggereedschap:

  • Uitgebreidere opties voor de vormgeving van (hoofd)balusters.
  • Regeleinden zijn eenvoudiger aanpasbaar door de toevoegingen van hotspots.
  • Uitgebreidere opties voor de beëindiging van regeleinden.

Berekeningen met formules

Met expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan de elementen in het model. Een combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules geeft ongekende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld ventilatieberekeningen en aantal kilo’s staal per ligger of begroting. Expressies kunnen worden opgebouwd uit parameters en properties uit het model. Dit zijn modeleigenschappen; dus bij wijzigingen in het model worden berekeningen automatisch doorgevoerd.

Meer detail weergave in IFC modellen

Verbeterde importmogelijkheden van eigenschappen uit een IFC bestand waardoor deze beschikbaar komen in ARCHICAD properties.

  • De Import translator zet IFC eigenschappen om naar ARCHICAD properties en eigenschappen waardoor data uit het externe model in ARCHICAD functies te gebruiken of aan te roepen zijn, zoals in Expressies, Graphic Override Combination of Schedules.

Verbeterde exportmogelijkheden naar IFC geven gedetailleerde informatie van bijvoorbeeld wandschillen.

  • In de export translator is het mogelijk om meer gedetailleerde informatie te koppelen aan de export naar IFC. Eigenschappen gekoppeld aan de Building Materials en eigenschappen van schilhoeveelheden geven meer inzicht in de schil-informatie bij het gebruik van composieten zonder dat dit ten koste gaat van krachtige ontwerptools zoals de Composieten.

CineRender engine van Maxon

ARCHICAD 22 bevat de nieuwste (R19) CineRender-engine van Maxon, die stereoscopische of 360° weergaven biedt.

meer info over de nieuwe versie op de GRAPHISOFT website.

In deze tabel  kunt u ARCHICAD 22 vergelijken met de andere versies