Nieuw in ARCHICAD 21

archicad-21-banner

Nieuwe generatie trapgereedschap

De belangrijkste vernieuwing in ARCHICAD 21 is ongetwijfeld het volledig vernieuwde trap-gereedschap dat het creatieve proces ondersteunt en de complexe taken vereenvoudigt. Voorwaarden en eisen in de regelgeving kunnen vooraf ingevoerd worden zodat tijdens het modelleren de trap hieraan blijft voldoen. Alle onderdelen zijn hiërarchisch opgebouwd en dus direct vanuit het model aanpasbaar.
GRAPHISOFT’s nieuwe (patent-pending) Predictive DesignTM technologie berekent op de achtergrond duizenden ontwerp-opties op basis van wat al gemodelleerd is. Door middel van een grafische preview worden mogelijke ontwerpkeuzes inzichtelijk gemaakt.

Associatieve reling

Met één klik kan een reling aan weerszijden van de trap geplaatst worden of zelfs gekoppeld worden aan andere constructies. Bij wijzigingen worden deze automatisch doorgevoerd in de reling. Er is volledige vormvrijheid doordat trapbalustrades, spijlen en panelen gedefinieerd kunnen worden met behulp van Building Materials en Complex Profiles. Het reling-gereedschap biedt ongekende ontwerpvrijheid, zeker in combinatie met het nieuwe trap-gereeschap.

Professionele visualisaties

ARCHICAD 21 bevat een nieuwe berekeningsmethode voor lichtweerkaatsing binnen de geïntegreerde CineRender voor nog mooiere renderings. Deze methode is uitermate geschikt voor visualisaties van interieurs en zorgt voor een realistische en toch razendsnelle rendering.

Collision Detectie voor betere coördinatie

Eenvoudige clashes kunnen binnen ARCHICAD 21 opgespoord en aangepast worden. Dit geeft je als architect meer mogelijkheden om een coördinerende rol te vervullen in het BIMproces, zonder aanschaf van dure clash-detectie software.

IFC modellen als hotlink

Met de vernieuwde importmogelijkheden voor IFC worden IFC modellen als hotlink geplaatst in het model, waardoor je deze direct kunt coördineren en filteren op inhoud. Daarnaast kun je ze eenvoudig updaten en zelfs aanpassen binnen ARCHICAD. Hotlinked IFC modellen kun je ook gebruiken in combinatie met de nieuwe Collision Detection voor een eenvoudige afstemming met andere disciplines.

Classificaties flexibel inzetten

ARCHICAD 21 ondersteunt alle classificatiesystemen. Bijvoorbeeld nationale standaarden zoals ILS, Cobie of een eigen bureaustandaard. Met de publisher genereer je in één keer meerdere IFC bestanden, elk met een eigen translator en gewenste informatieset of classificatie. En met de vernieuwde IFC translators kun je de informatie-overdracht opslaan als profiel zodat er geen voorkeuren verloren gaan.

Verbeterde kwaliteit van output en verhoogde snelheid van werken dankzij:

  • Nieuwe multiply om objecten te verdelen langs een pad.
  • Verbeterde weergave van streeplijnen in hoeken.
  • Selectieve parameter transfer met pipet.
  • Opslaan van een selectie als .pln bestand.
  • Verbeterde performantie in navigatie, labels en schedules.

Bekijk de filmpjes op het YouTube kanaal van Graphisoft.

In deze tabel kunt u ARCHICAD 21 vergelijken met de andere versies.