ARCHICAD 23 – BIM in an instant

D6lt7yfWAAIiaCEARCHICAD 23 biedt “BIM in an instant”: zowel het opstarten als het schakelen tussen projecten gebeurt opmerkelijk snel.
De mogelijkheden van de “balken- en kolommenfunctie” zijn sterk uitgebreid: meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen zijn nu gemakkelijk te wijzigen en deze wijzigingen bieden ook voor de 2D documentatie een correte weergave.
De nieuwe “Opening Tool” geeft uitgebreidere mogelijkheden om zowel bouwkundige als constructieve openingen te maken.
Ook wordt IFC 4 volledig ondersteund wat het uitwisselen met bouwpartners ten goede komt.

ARCHICAD 23 wordt officieel voorgesteld in Las Vegas op 4 juni. Bekijk hier de opname van de wereldpremière.
De internationale versie zal in september beschikbaar zijn.  Meer info op de Graphisoft website


 

Nieuw: ARCHICAD STAR(T) Edition 2019

start-edition-2016
ARCHICAD STAR(T) Edition 2019 legt de focus op snelheid, verbeterde ontwerpmogelijkheid
en informatiemanagement.

Zo biedt de nieuwe versie 2019 meer flexibiliteit met parametrische complex profiles, een verbeterd
trap- en relinggereedschap en verbeterde IFC import- en exportmogelijkheden.

Ontdek meer over de STAR(T) Edition 2019 op de Graphisoft website


 

ARCHICAD 22 – BIM Inside and Out

Schermafbeelding 2018-06-12 om 10.30.46 Graphisoft heeft de nieuwste versie van haar bekroonde BIM-oplossing officieel aangekondigd.
ARCHICAD 22 verbetert de design- en documentatie-workflow voor het ontwerpen van vliesgevels en introduceert aanzienlijke verbeteringen in het modelleren, informatiebeheer en 2D-prestaties.
ARCHICAD 22 bevat de nieuwste CineRender-engine van Maxon, een verbeterde profieleditor en andere functionele verbeteringen voor een nog betere productiviteit.

meer info op de GRAPHISOFT website.

ARCHICAD 22 wordt officieel voorgesteld op 14 juni. Bekijk hier de opname van de wereldpremière.
Vanaf 11 september zal de nieuwe versie beschikbaar zijn in Vlaanderen.
Ze wordt voorgesteld tijdens het gratis ArchiCafé XL op 11 september in Aalst en op 13 september in Hasselt.


 

ARCHICAD 21: Step up your BIM!

AC21_BOX_3D_1W_small-373x450GRAPHISOFT® heeft ARCHICAD 21 aangekondigd: de nieuwste versie van hun toonaangevende BIM software.
De belangrijkste ontwikkeling is het volledig vernieuwde trap-gereedschap, inclusief de innovatieve Predictive Design technologie waarmee mogelijke ontwerpkeuzes tijdens het modelleren van de trap doorgerekend en voorgesteld worden.
In combinatie met de nieuwe Railing tool biedt het ongekende ontwerpsnelheid.
Verder biedt ARCHICAD 21 interessante verbeteringen op het gebied van visualisatie, OPEN BIM, performance en productiviteit.

ARCHICAD 21 wordt officieel voorgesteld op 30 mei in Japan.   Bekijk hier de opname van de wereld première.
Begin september zal de Nederlandse versie van ARCHICAD 21 beschikbaar zijn in Vlaanderen.

Meer info over ARCHICAD 21


 

ARCHICAD 20 – A Fresh Look at BIM

ARCHICAD 20Graphisoft heeft de nieuwste versie van haar toonaangevende BIM software aangekondigd.
ARCHICAD 20 heeft een gloednieuwe grafische interface die fris en modern oogt, heel overzichtelijk is en makkelijk te bedienen. Vooral de nieuwe Grafische interface van de Favorieten zullen het gebruik van deze functie sterk stimuleren. Verder zijn er enkele belangrijke functionele verbeteringen gericht op de “I” in BIM en op de samenwerking met andere bouwpartners: nieuwe Property Manager, Graphical Override en IFC4 ondersteuning.

Bekijk hier de Live Stream van de wereldpremière van de nieuwe ARCHICAD 20.

ARCHICAD 20 is vanaf 8 september beschikbaar in Vlaanderen.  Downloaden.

Meer info en filmpjes over ARCHICAD 20


 

ARCHICAD 19 – Faster than ever

ARCHICAD 19Graphisoft heeft ArchiCAD 19 aangekondigd met als motto: FASTER THAN EVER.  A quantum leap in BIM processing.
De 64bit en multi-processing technologieën zijn uitgebreid met ‘predictive background processing’ zodat alles bliksemsnel op het scherm staat.
Andere belangrijke vernieuwingen zijn: soepele en snelle navigatie met Open GL, Point-cloud support en interactieve 3D surface painter.  Ook de workenvironment, IFC uitwisseling en PDF export zijn verbeterd.

Let op: De groene WibuKeys kunnen niet geüpgraded worden naar ARCHICAD 19. Voor de versies 18 en ouder blijven ze wel werken. Als u de SimaBIB gebruikt, neem dan contact op met Simatek voordat u uw groene WibuKey omschakelt.

Meer info en filmpjes over ArchiCAD 19


 

ArchiCAD 18 – Join the Creative Flow

ArchiCAD 18Vandaag kondigt Graphisoft ArchiCAD 18 aan. De nieuwe versie brengt innovaties die eerder de BIM workflow en het gebruikersgemak verbeteren dan de functionaliteit zelf zodat de creativiteit alle ruimte krijgt.

De grote vernieuwing in ArchiCAD 18 is de integratie van de krachtige render engine van Cinema 4D die zorgt voor fotorealistische visualisaties met een kwaliteit die normaal alleen in professionele rendersoftware te vinden is.
Daarnaast brengt ArchiCAD 18 innovaties op het gebied van revisie management, samenwerken in de cloud met BIMcloud en meer mogelijkheden bij export en import van PDF-documenten.
ArchiCAD 18 zal vanaf 15 juli beschikbaar zijn in Nederland en België.

meer info en filmpjes over ArchiCAD 18 en inschrijven voor de ArchiCAD 18 webinar op 17 juni


 

Hotfix 6 voor ArchiCAD 17 met EcoDesigner STAR trial activering

Ecodesigner StarHotfix 6 (build 5019) voor ArchiCAD 17 is beschikbaar via de website van Graphisoft, of binnen ArchiCAD via het menu ‘Help > Check for Updates…’ . Met deze update kunnen ArchiCAD 17 gebruikers EcoDesigner STAR uitproberen.

EcoDesigner STAR: a new star is born 

EcoDesigner STAR is een energie-analyse instrument waarmee je toezicht houdt op en controle hebt over alle ontwerpparameters die van invloed zijn op de energieprestatie van gebouwen. Dankzij de energiesimulatie, energie-visualisatie en documentatie van EcoDesigner STAR is het eenvoudig om duurzame en milieuvriendelijke gebouwen te ontwerpen. BIM (Building Information Model) wordt BEM (Building Energy Model).
meer info en filmpjes over EcoDesigner STAR


 

Graphisoft lanceert samenwerkingsplatform BIMcloud

BIMcloudTijdens een persconferentie in Tokyo presenteert Graphisoft voor een select publiek van internationale journalisten en grote Japanse AEC bedrijven de nieuwe BIMcloud. Lees hier het persbericht.
BIMcloud is een volwaardig BIM samenwerkingsplatform waar teams, ongeacht de grootte of locatie, gelijktijdig toegang hebben tot BIM projecten. Een standaard internet verbinding is hiervoor voldoende.
Graphisoft gaat dit jaar de BIMcloud tegelijk met ArchiCAD 18 lanceren.
meer info over BIMcloud